Στενότερη συνεργασία του ΔΟΠΑΡ με Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου

Στενότερη η συνεργασία του ΔΟΠΑΡ με το Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου

Στενότερη η συνεργασία του ΔΟΠΑΡ  με τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου!

Ενισχυμένο είναι φέτος το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού – ΔΟΠΑΡ με το Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής & αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη, με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Α’ Αντιπρόεδρο της Ο.Ε., κ. Βασίλη Ζήκα και τη Β’ Αντιπρόεδρο της Ο.Ε., κα Ελένη Αδαμάκη, είχαν συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη με στόχο την ενημέρωση και τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, που θα φιλοξενηθεί στο νησί στις 10 Απριλίου 2022.

Η κυρία Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στη μεγάλη απήχηση του Μαραθωνίου στην παγκόσμια δρομική κοινότητα και σημείωσε ότι έπειτα από μία “παρένθεση” δύο ετών, η Ρόδος είναι έτοιμη να προσφέρει ξανά μία μοναδική δρομική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα σταθούν και πάλι στη γραμμή εκκίνησης του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και θα απολαύσουν την εκπληκτική παραθαλάσσια διαδρομή, αθλητές από όλη την Ελλάδα και από κάθε γωνιά της υφηλίου, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και προσμονή. Η Οργανωτική Επιτροπή, έχει πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, προσβλέποντας παράλληλα στην κάλυψη ακόμη και των πιο υψηλών προσδοκιών κάθε συμμετέχοντα δρομέα.

Για την επίτευξη και εκπλήρωση των στόχων αυτών, είναι πολύτιμη η στήριξη της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη μέσω του ΔΟΠΑΡ. Σε μία απαιτητική και γεμάτο προκλήσεις εποχή, όπως αυτή που διανύουμε, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ενίσχυση του επιπέδου συνεργασίας με τον ΔΟΠΑΡ. Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Αλέξανδρο Κολιάδη για τη σημαντική, απτή και ουσιαστική υποστήριξη», ανέφερε η κα Παπαβασιλείου και συμπλήρωσε ότι:

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, είναι ένας αγώνας που πραγματοποιείται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου με βασικό στόχο την προβολή του νησιού μέσα από ένα αθλητικό γεγονός που προσελκύει τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας. Ανήκει σε όλη τη Ρόδο και στηρίζεται στις συνέργειες, στον εθελοντισμό και στη σύμπραξη με τους τοπικούς φορείς, τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους ομίλους που δραστηριοποιούνται στο νησί μας και ευρύτερα. Η μεγάλη αποδοχή που γνωρίζει, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την εδραίωση της θέσης του μεταξύ των κορυφαίων δρομικών αγώνων παγκοσμίως».

Βασίλης Ζήκας

Από την πλευρά του ο κ. Ζήκας ανέφερε ότι: Ο Μαραθώνιος Ρόδου, φέτος επανέρχεται σιγά σιγά στην κανονικότητα μετά από 2 χρόνια λόγω της πανδημίας. Γίνεται προσπάθεια από την οργανωτική επιτροπή να επαναφέρουμε τον Μαραθώνιο της Ρόδου στο επίπεδο που αρμόζει στη Ρόδο και στους πολίτες της και τους δρομείς που τον επιλέγουν.

Στην προσπάθεια αυτή έχουμε την τύχη να έχουμε την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου μέσα από τον ΔΟΠΑΡ και την προσωπική στήριξη από τον πρόεδρο αντιδήμαρχο κ. Αλέξανδρο Κολιάδη που από την ανάληψη των καθηκόντων του δείχνει έμπρακτο  ενδιαφέρον στην σπουδαία αυτή διοργάνωση που στοχεύει σε τρεις πυλώνες με τεράστια οφέλη για τους πολίτες και γενικότερα για την κοινωνία του νησιού της Ρόδου, συγκεκριμένα:

Στην Αθλητική συμμετοχή – κινητοποίηση των πολιτών του νησιού για άθληση σε όλες τις ηλικίες με  τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό. Στον Αθλητικό τουρισμό – Ανάδειξη της ιστορικής, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρόδου και της σπάνιας φυσικής της ομορφιάς. Στην ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Τον ευχαριστούμε για την στήριξη και την συμμετοχή του στην όμορφη αυτή προσπάθεια».

Αλέξανδρος Κολιάδης

«Ο ΔΟΠΑΡ στηρίζει με ιδιαίτερη προθυμία όλους τους αθλητικούς αγώνες που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι, προβάλουν τη Ρόδο και που ενισχύουν την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, προσελκύοντας δρομείς από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της γης. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ένας αγώνας με διεθνή ακτινοβολία και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα πραγματοποιηθεί ξανά με τη φυσική συμμετοχή των αθλητών. Η αγάπη, το μεράκι και η τεχνογνωσία της οργανωτικής επιτροπής, αποτελούν εγγύηση για ένα άρτιο αποτέλεσμα, όπως κάθε φορά. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες», ανέφερε τέλος ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Οι εγγραφές για τον 7ο Μαραθώνιο της Ρόδου που θα γίνει στις 10 Απριλίου 2022 συνεχίζονται μέχρι τις 3 Απριλίου 2022 για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/.

Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες.  

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Under Armour. Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ & Εθελοντισμού είναι ο όμιλος H Hotels Collection. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines και χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών η Blue Star Ferries. Χορηγός φιλοξενίας είναι ο όμιλος Mitsis Hotels.

Επίσημοι χορηγοί είναι οι Three Sixty MarketingiStormGarden of PanthenolsfibranΚΑΥΚΑΣCitroen ΠαρασκευάςΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. και το Εμπορικό και Bιομηχανικό Eπιμελητήριο Δωδεκανήσου..//

Συνδιοργάνωνες του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου – ΔΟΠΑΡ.

O Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού-EOT και υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα) θα είναι το κέντρο εγγραφών του αγώνα.